Ηνωμένο Βασίλειο:Μήνυμα από την δημιουργό της ιστοσελίδας μας

    
Πόσους ξέρετε που έχουν ήδη φύγει από Ελλάδα; Είμαι μία από αυτούς όχι επειδή έμεινα άνεργη, όχι ακόμα τουλάχιστον αλλά μάλλον γιατί φοβήθηκα πολύ για το χειρότερο. Καλώς ή κακώς θα δείξει η συνέχεια.
Παραθέτω κάποια πράγματα που εδώ (Ηνωμένο Βασίλειο) θεωρούνται δεδομένα. Κάνετε εσείς την σύγκριση με τα αντίστοιχα της Ελλάδας.
· Υπάρχουν αγγελίες εργασίας παντού. Στις εφημερίδες, στο Internet, στον αντίστοιχο ΟΑΕΔ και στις βιτρίνες των καταστημάτων. Και δεν μιλάμε για μία ή δύο αλλά για εκατοντάδες.
· Πληρώνεσαι στην ώρα σου.
· Θεωρούν προσβολή να σε προσλάβουν για μία κατώτερη μισθολογικά θέση εργασίας αν έχεις πτυχίο. Τα λεφτά δεν σου χαρίζονται, δουλεύεις πολύ αλλά αμείβεσαι για τη δουλειά που κάνεις.
· Στις δημόσιες υπηρεσίες η εξυπηρέτηση είναι δεδομένη όπως και η ευγένεια.
· Αν έχεις ένα χαμηλό μισθό έχεις φυσικά επιστροφή φόρου.
· Ευρεία χρήση του ποδηλάτου και σεβασμός στους ποδηλάτες.
· Εκδηλώσεις και δράσεις για όλα τα γούστα και όλες τις ασχολίες.
· Απίστευτα καλές τιμές στα ρούχα και στα τρόφιμα (με εξαίρεση τα λαχανικά και τις υπηρεσίες κομμωτηρίου)
· Ευγένεια στο δρόμο και ικανοποιημένοι άνθρωποι.
Όλοι εδώ με θεωρούν παράλογη που άφησα αυτή την πανέμορφη και ηλιόλουστη χώρα γιατί νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι ακόμα ένα κράτος πρόνοιας με πλεονεκτήματα τον ήλιο, τη θάλασσα και την ανέμελη ζωή. (Πόσοι έλληνες ζουν ανέμελα πλέον;) Ο ήλιος όμως δεν θα μεγαλώσει το μελλοντικό παιδί μου ούτε θα του δώσει ευκαιρίες να αναπτύξει τα ταλέντα του και να έχει μια αξιοπρεπή ζωή. Και το πιο πιθανόν είναι να μην καταφέρω να απολαύσω την ομορφιά, τον ήλιο και την θάλασσα της Ελλάδας έχοντας έναν εξευτελιστικό μισθό ή όντας άνεργη. Τζιμούλη Κωνσταντινιά











Σχόλια

  1. Ωραία δημοσίευση από κάποια που έχει αυτή την εμπειρία, είναι καλό να γνωρίζουμε κάποια πράγματα από "πρώτο χέρι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μείνε εκεί που είσαι! Εφόσον όλα πάνε καλά, μην το μετανιώσεις ούτε για μια στιγμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου