Κωσταράζι:Την Κυριακή 26 Οκτωβρίου, θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κωσταραζίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ

Τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, πολιούχου της Θεσσαλονίκης, εορτάζει η Αγία μας Εκκλησία στις 26 Οκτωβρίου.
Στην τοπική μας Εκκλησία εορτάζουν και πανηγυρίζουν οι Ιεροί Ναοί Αγίου Δημητρίου Κωσταραζίου, Κλεισούρας, Λεχόβου, Μηλίτσας, Αυγής, Κρανιώνας, Ασπροκκλησιάς, Μαυροκάμπου, Περιβολίων, Πτελέας, Βαρυκού καθώς και τα παρεκκλήσια στην πόλη της Καστοριάς, του Αγίου Δημητρίου του Ταλίδη και του Αγίου Δημητρίου του Κίτσιου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ, καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδος αυτής επισκέπτεται τα χωριά που εορτάζουν τον Άγιο Δημήτριο και τελεί το Μυστήριο του Ευχελαίου, μεταφέροντας και τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δημητρίου.
Εχθές επισκέφτηκε τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κλεισούρας, ενώ σήμερα το απόγευμα θα επισκεφτεί το Βαρυκό, όπου και πάλι θα τελέσει το Ιερό Ευχέλαιο.

Αύριο το πρωί, ψυχοσάββατο του Άη Δημήτρη, ο Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Iερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ασπροκκλησιάς.
Αύριο το απόγευμα και ώρα 6.00 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος θα επισκεφτεί το Λέχοβο, όπου θα τελέσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου τον Πανηγυρικό Εσπερινό, ενώ την Κυριακή 26 Οκτωβρίου το πρωί, θα λειτουργήσει και θα μιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κωσταραζίου.
Να σημειώσουμε ότι στην πόλη της Καστοριάς, αύριο Σάββατο 25 Οκτωβρίου και ώρα 5.00 μ.μ. θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός στα παρεκκλήσια του Αγίου Δημητρίου του Ταλίδη και του Κίτσιου.

imkastorias.gr

Σχόλια