Μαζικοί γάμοι στην Κύπρο


Ζευγάρια Ισραηλινών και Ρώσων παντρεύτηκαν ταυτόχρονα στην Λάρνακα. Η τελετή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της πόλης. 154 ζευγάρια, Ισραηλινών και Ρώσων, οι οποίοι ήρθαν ειδικά στην Κύπρο από το Ισραήλ για τον σκοπό αυτό, παντρεύτηκαν ταυτόχρονα με πολιτικό γάμο. Αρχικά τα ζευγάρια θα ήταν 170, αλλά λόγω διαφόρων δυσκολιών τελικά κατάφεραν να έρθουν στην Κύπρο μόνο τα 154.


Τα ζευγάρια μαζί με τα συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα, που αριθμούν περίπου 600 άτομα, έφτασαν με πλοίο το πρωί στο λιμάνι της Λάρνακας. Μαζί τους έφτασαν επίσης επώνυμοι καλλιτέχνες από το Ισραήλ που επιμελήθηκαν το ψυχαγωγικό τους πρόγραμμα.

Το πιο ηλικιωμένο ζευγάρι ήταν ένας 87χρονος και μία 93χρονη, ενώ η πιο μικρή νύφη ήταν ηλικίας 17μιση χρόνων.

Αφού τα ζευγάρια πήραν τις θέσεις τους για την έναρξη των πολιτικών γάμων ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Μωϋσέως καλωσόρισε τους νεόνυμφους και σε χαιρετισμό του ευχαρίστησε τα ζευγάρια και τους συγγενείς τους, που επέλεξαν τη Κύπρο για να τελέσουν τους γάμους τους.

Στο τέλος, δόθηκαν στα ζευγάρια τα πιστοποιητικά του γάμου αλλά και ένα πήλινο αγγείο διακοσμημένο με φύλλα ελιάς και με δύο περιστέρια στην άκρη, σύμβολο της ένωσης των ζευγαριών.
Πηγή:Zougla.gr.

Σχόλια