Μαϊμού – ιερέας «σήκωσε» τις καταθέσεις μοναχών



Φαίνεται πως ο 48χρονος άνδρας που φιλοξενήθηκε για κάποιες ημέρες στο Μοναστήρι της Προυσιώτισσας στην Ευρυτανία, δεν γνώριζε καλά τις δέκα εντολές. Ο δήθεν πιστός της Εκκλησίας κατάφερε να αρπάξει βιβλιάρια καταθέσεων και να «σηκώσει» συνολικά 30.650 ευρώ! Και όλα αυτά σε βάρος των ιερέων που τον εμπιστεύτηκαν και τον φιλοξένησαν στο Μοναστήρι.
Το περιστατικό που έχει προκαλέσει σάλο σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας. Ο 48χρονος άνδρας ομογενής από τη Ρωσία επισκέφθηκε το εν λόγω μοναστήρι όπου παρέμεινε για αρκετό καιρό προσφέροντας τις υπηρεσίες του ως διακονιτής. Μάλιστα, είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των μοναχών, οι οποίοι δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι πίσω από αυτό το πρόσωπο θα κρυβόταν ένας απατεώνας!
Έτσι, λοιπόν οι ιερείς το πρωί της Δευτέρας έψαχναν τον άνδρα, ο οποίος απουσίαζε από το μοναστήρι. Χωρίς να έχουν υποψιαστεί το παραμικρό λίγη ώρα αργότερα ένας 62χρονος μοναχός διαπίστωσε πως του λείπουν τρία βιβλιάρια καταθέσεων, η ταυτότητα και το ΑΦΜ του.
Αντικείμενα που είχε κλέψει νωρίτερα ο 48χρονος, όπου στη συνέχεια τα χρησιμοποίησε «σηκώνοντας» συνολικά 30.650 ευρώ.
"Έτρεχε" από πόλη σε πόλη για αναλήψεις.
Σύμφωνα με το Lamiareport.gr, ο δήθεν ιερέας βρέθηκε στο Καρπενήσι όπου έκανε αρχικά δύο αναλήψεις στο Καρπενήσι. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στη Λαμία όπου επισκέφθηκε την ίδια τράπεζα για να προχωρήσει σε άλλες δύο αναλήψεις.
Πιο συγκεκριμένα στο Καρπενήσι «σήκωσε» από τράπεζα 650 ευρώ, ενώ αμέσως μετά από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο 6.500 ευρώ. Το ύψος της πρώτης ανάληψης στη Λαμίας ήταν 10.000 ευρώ, ενώ λίγο αργότερα από τον ίδιο λογαριασμό «σήκωσε» άλλα 13.500 ευρώ.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καρπενησίου αναζητούν τώρα μέσα από τις κάμερες των τραπεζών, που έχουν καταγράψει τις κινήσεις και τις αναλήψεις του 48χρονου απατεώνα, κάποια στοιχεία για να φτάσουν στα ίχνη του.
Almyrosinfo.gr

Σχόλια