Δήμος Ορεστίδος, γραφείο αναζήτησης και προσφοράς εργασίας

kostopoulos.jpg 
Ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό εγχείρημα ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα ο δήμος Ορεστίδος, δημιουργώντας γραφείο ευρέσεως εργασίας, που σκοπό έχει αφενός την καταγραφή όλων των ανέργων της περιοχής μας και αφετέρου τη λειτουργία ως συνδετικός κρίκος των εργοδοτών με τους ενδιαφερόμενους που αναζητούν εργασία, είτε αυτή είναι εποχιακή είτε μόνιμη.  
Λειτουργούμε σαν συνδετικός κρίκος
Όπως ανέφερε στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ο αντιδήμαρχος καθημερινότητας του δήμου Ορεστίδος κ. Βασίλης Κωστόπουλος, η ανταπόκριση τόσο από πλευράς ανέργων όσο και από πλευράς εργοδοτών ήταν πολύ καλή, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ορεστίδος, “έχουμε εντυπωσιαστεί και από τις δυο μεριές”.
«Το εγχείρημα αυτό έγινε γιατί το πρώτιστο πρόβλημα για το δήμο μας είναι η ανεργία. Επειδή πολλοί συμπολίτες μας είναι άνεργοι και είτε δεν έχουν την δυνατότητα είτε δεν θέλουν οι ίδιοι να απευθυνθούν σε κάθε λογής εργοδότη του δήμου μας, λειτουργούμε τώρα σαν συνδετικός κρίκος και των δυο. Είναι ένα μικρό ΟΑΕΔ που έχει δημιουργηθεί στο δήμο μας », εξήγησε ο κ. Κωστόπουλος, επισημαίνοντας, ότι είναι πολύ καλή η συμμετοχή και των δυο πλευρών, έχουν ήδη δει κάποια αποτελέσματα και θα δούμε ότι στο μέλλον θα πάμε καλύτερα αφού είμαστε ακόμα στα σπάργανα». 
Ο κ. Κωστόπουλος δεν παρέλειψε να απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους δημότες του δήμου Ορεστίδος, είτε είναι άνεργοι και επιθυμούν να εργαστούν, είτε είναι εργοδότες να έρθουν αυτοπροσώπως στο κατάστημα του δήμου Ορεστίδος.
«Κεντρικός μας στόχος, είναι να βοηθήσουμε και τους ανέργους μέσα από αυτό το γραφείο αλλά και τους εργοδότες για να βρουν πιο εύκολα βοηθητικό προσωπικό, το οποίο θα ωφελήσει την επιχείρηση τους και φυσικά προτεραιότητα θα έχουν οι συνδημότες μας», κατέληξε ο αντιδήμαρχος.
Τέλος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέλθουν στο δημοτικό Κατάστημα Άργους Ορεστικού, όπου λειτουργεί Γραφείο Αναζήτησης και προσφοράς Εργασίας. Εκεί, οι άνεργοι μπορούν να απευθυνθούν και να καταχωρήσουν το βιογραφικό τους προς αναζήτηση εργασίας (υπάλληλοι, προσωπικό αγροτικών και κτηνοτροφικών εργασιώ, καθώς και εργάτες όλων των ειδικοτήτων) για να ενταχθούν στον συγκεκριμένο κατάλογο και από εκεί και πέρα θα φροντίσει ο ίδιος ο δήμος για τη διευθέτηση των ζητημάτων, δηλαδή την αναζήτηση ή και προσφορά εργασίας. 
Υπεύθυνη του γραφείου η κ. Αθανασία Παπαδοπούλου, τηλέφωνο εξυπηρέτησης 2467351324, εναλλακτικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται αυτοπρόσωπα στο Δημοτικό Κατάστημα.neakastoria.gr

Σχόλια