Επιχείρηση με φορτηγά-χωματουργικά και ελικόπτερα…


alt
Μία από τις μεγαλύτερες χασισοφυτείες που έχουν εντοπισθεί τα τελευταία χρόνια άρχισε να εκριζώνει από χθες η Αστυνομία σε αγροτική περιοχή του Δήμου Μακρακώμης, στα όρια των Νομών Φθιώτιδας και Καρδίτσας, όπως ανέφερε άλλωστε το Thessalianews.gr σε προηγούμενες αναρτήσεις του.Εκτιμάται, μάλιστα ότι σε τουλάχιστον τριάντα παρτέρια που είχαν διαμορφωθεί σε ένα ρέμα καλλιεργούνταν πάνω από 4.000 χασισόδενδρα.
alt
Ολόκληρη επιχείρηση έχουν στήσει οι άνδρες της Ασφάλειας Λάρισας για να ξεριζώσουν την χασισοφυτεία των 5 περίπου στρεμμάτων με 5.000 έως 6.000 δέντρα χασίς στην Ρεντίνα Καρδίτσας.
Η αστυνομική επιχείρηση αρχίζει από τη δασική περιοχή στα όρια της Φθιώτιδας με την Καρδίτσα στην ορεινή περιοχή του χωριού Ροβολιάρι της Μακρακώμης.
Χωματουργικά μηχανήματα του δήμου Μακρακώμης που εργάζονται από νωρίς το πρωί δεν έχουν φτάσει ακόμη στα συγκεκριμένα σημεία, ενώ στην περιοχή περιμένουν φορτηγά αυτοκίνητα της αστυνομίας για να μεταφέρουν τα χασισόδεντρα που θα εκριζωθούν στη συνέχεια.
Η Αστυνομία αναζητεί δύο συγκεκριμένους υπόπτους, με καταγωγή από την Κρήτη, οι οποίοι φέρεται να είχαν προσλάβει τέσσερις ή πέντε αλλοδαπούς προκειμένου να φροντίζουν τη φυτεία-μαμούθ, ενώ περιφερειακό ρόλο στην υπόθεση φαίνεται να είχαν κι άλλα άτομα, που επίσης αναζητούνται. Έως χθες είχε συλληφθεί ένας φερόμενος ως φύλακας της φυτείας. Οι καλλιεργητές έμεναν σε σκηνές στον χώρο της φυτείας και μάλιστα είχαν μεταφέρει τόσο εξοπλισμό ώστε να μπορούν να ζουν εκεί επί μήνες, χωρίς να χρειάζεται να μετακινούνται κινώντας έτσι υποψίες. Είχαν εγκαταστήσει δεξαμενή ποτίσματος, είχαν εγκαταστήσει σύστημα... άρδευσης με λάστιχα και είχαν φροντίσει μετά τη συγκομιδή του προϊόντος να φτιάξουν και χώρο ξήρανσης.
Στο σημείο που ξεκινούσε η φυτεία οι καλλιεργητές είχαν κόψει κορμούς δένδρων και είχαν διαμορφώσει με τέτοιον τρόπο το «σκηνικό» ώστε να φαίνεται ότι ο δρόμος κατέληγε στο συγκεκριμένο μέρος. Πίσω ακριβώς από τους κορμούς, μάλιστα, είχαν φτιάξει, συμπληρώνοντας το κινηματογραφικό τους σκηνικό, έναν λαχανόκηπο ώστε να ενισχύουν την εικόνα ότι δεν υπήρχε δρόμος από εκεί και πέρα.
Την πληροφορία για τη φυτεία είχε η Ασφάλεια της Λάρισας και επιβεβαιώθηκε από το ελικόπτερο της Αστυνομίας που πέταξε πάνω από την περιοχή. 75 αστυνομικοί πήραν μέρος στην επιχείρηση. Μάλιστα, για να προσεγγίσουν χρησιμοποίησαν χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου Μακρακώμης.thessalianews.gr
alt 
 

Σχόλια