Ανάκληση 1,5 εκατ. αυτοκινήτων από την Toyota


Ο ιαπωνικός όμιλος ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην ανάκληση 1,5 εκατομμυρίου αυτοκινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο για έλεγχο και ενδεχομένως, αν αυτό κριθεί απαραίτητο, την επιδιόρθωση της πίσω ανάρτησης.
Η ενέργεια της ανάκλησης αφορά RAV4 που έχουν παραχθεί από το 2006 έως το 2011 και Lexus HS 250h που έχουν κατασκευαστεί το 2010.
Προς το παρόν όσον αφορά την "γεωγραφία" της ανάκλησης, έχει γίνει γνωστό ότι τα 778.000 προς ανάκληση αυτοκίνητα από το σύνολο του 1,5 εκατομμυρίου αφορούν την αγορά των ΗΠΑ και επιμερίζονται σε 760.000 RAV4 και 18.000 Lexus HS 250h.
Όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους πραγματοποιείται αυτή η ενέργεια, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Toyota, ενδέχεται, σε περίπτωση που οι συνδέσεις στους βραχίονες της πίσω ανάρτησης δεν έχουν σφιχτεί σωστά μετά από μια διαδικασία ευθυγράμμισης, μπορούν να φθαρούν γρήγορα, οδηγώντας ενδεχομένως ακόμα και στην αποκόλληση του βραχίονα.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του ιαπωνικού ομίλου προς τις αμερικανικές αρχές, μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί εννέα περιστατικά που συνδέονται με το συγκεκριμένο πρόβλημα από τα οποία υπήρξαν και τρεις περιπτώσεις ελαφρών τραυματισμών.Real.gr

Σχόλια