Άλλο δημόσιες σχέσεις κι άλλο οικονομικά

Δεν υπάρχει λογική στο να ξυπνάς ένα πρωί κι εκεί που σπουδάζεις δημόσιες σχέσεις και επικοινωνία να βρίσκεσαι φοιτητής σε τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων. Στη μια περίπτωση μιλάμε για οικονομικά και στην άλλη για επικοινωνία. Απλά δηλαδή καμία σχέση.
Κάτι τέτοια επιχειρεί να κάνει το σχέδιο «Αθηνά» που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαδικασία διαβούλευσης. Για να μην πούμε για τις αλλαγές στις έδρες των τμημάτων  που επιφυλάσσουν τις δικές τους εκπλήξεις.
Η τριτοβάθμια και ειδικότερα η τεχνολογική εκπαίδευση έχει πληρώσει πολλές φορές το κόστος των μεταρρυθμίσεων που «σκαρφίζεται» κάθε φορά η ηγεσία του υπουργείου παιδείας. Κι αυτό είναι εμφανές στην ποιότητα των παρεχόμενων σπουδών.
Ναι, είναι μεγάλο λάθος να έχεις «σπείρει» εξειδικευμένα τμήματα σε όλη τη χώρα, τα οποία τώρα πρέπει να συμμαζευτούν, λόγω έλλειψης χρημάτων. Το λάθος αυτό δεν διορθώνεται, όμως, με νέα λάθη που θα προκύψουν από βιαστικές αλλαγές με βασικό κριτήριο το τι μπορεί να κλείσει εύκολα και γρήγορα, ακριβώς επειδή οι άνθρωποί του δεν έχουν πρόσβαση στο κέντρο λήψης αποφάσεων.
Τουλάχιστον, έστω κι αυτή τη στιγμή, ας επικρατήσει μια λογική στο σχεδιασμό που δεν θα στραφεί εναντίον των φοιτητών των περιφερειακών τμημάτων  που στο φινάλε είναι και οι μόνοι που πληρώνουν ακριβά τις επιλογές των ηγεσιών τόσα χρόνια.

Ιωάννα Κωσταρέλλα, www.xronos-kozanis.gr

Σχόλια