Αθήνα:Χάος από τη νεροποντή

Χάος από τη νεροποντή: Σε έξι ώρες έβρεξε όσο όλο τον περσινό Φεβρουάριο!

Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της και δεκάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους λόγω της καταιγίδας, της χειρότερης των τελευταίων δεκαετιών, που έπληξε το πρωί της Παρασκευής την Αθήνα.

Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας, ενώ υπερχείλισε ο ποταμός Ιλισσός. Πολλοί δρόμοι στο κέντρο και τα προάστια της Αθήνας πλημμύρισαν, δημιουργώντας προβλήματα στις μετακινήσεις και κυκλοφοριακό χάος για αρκετές ώρες. Έντονη ήταν και η χαλαζόπτωση σε κάποιες περιοχές της Αττικής.

«Η σημαντικότερη κακοκαιρία από το 1961 και μετά. Μιλάμε για 52 ολόκληρα χρόνια χωρίς να έχουμε δεχθεί τέτοιες βροχοπτώσεις στις περιοχές αυτές», είπε στην ΝΕΤ ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μια 27χρονη γυναίκα πέθανε, πιθανόν από ανακοπή καρδιάς, όταν εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό της στην περιοχή του Χαλανδρίου.

Δημοσιογράφος του Reuters είδε να απεγκλωβίζεται μια γυναίκα από το αυτοκίνητό της που παρασύρθηκε από το νερό. Τουλάχιστον άλλα πέντε αυτοκίνητα στην ίδια γειτονιά είχαν ανατραπεί.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, στην περιοχή του Παπάγου έπεσαν 130 λίτρα βροχής ανά τετραγωνικό μέτρο μέσα σε λιγότερο από τρεις ώρες.

Η πυροσβεστική δέχθηκε τουλάχιστον 900 κλήσεις για απάντληση υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια και περισσότερες από 90 κλήσεις από οδηγούς που παγιδεύτηκαν στα οχήματά τους.

Kρεμάστηκε πάνω από τα κεφάλια των βουλευτών

Στη Βουλή, μια υπάλληλος κινδύνεψε, καθώς βρέθηκε να αιωρείται στο κενό όταν έσπασαν ο γυάλινος θόλος πάνω από την αίθουσα της Ολομέλειας, όπου είχε ανέβει για να απομακρύνει νερά της βροχής.

Η γυναίκα πρόλαβε να ανοίξει τα χέρια της και σφηνώθηκε στα σίδερα που στηρίζουν τα τζάμια κι έτσι δεν βρέθηκε από ύψος 16 και πάνω μέτρων στο κέντρο του Κοινοβουλίου

Σχόλια