Βόλος: Διοικητής Νοσοκομείου χειροδίκησε εναντίον γιατρού

Θύμα προπηλακισμού και χειροδικίας έπεσε χθες το πρωί στο Νοσοκομείο του Βόλου, από τον διοικητή Αριστείδη Ζαχαρόπουλο, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Νίκος Χαυτούρας.

Το αιτιολογικό ήταν ότι «εξέταζε ασθενείς χωρίς να πληρώσουν το 5ευρώ», τη στιγμή που βρισκόταν στο γραφείο του με συγγενείς νεαρού που είχε τραυματιστεί σε τροχαίο και τους έδινε οδηγίες για μεγάλο χειρουργείο που πρόκειται να υποβληθεί το παιδί στο πόδι,στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας!

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, ήδη ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών υπέβαλε μήνυση κατά του Αριστείδη Ζαχαρόπουλου και αναζητείται, στα πλαίσια του Αυτόφωρου, ωστόσο δεν έχει εντοπιστεί ακόμη.

Το επεισόδιο, που επιβεβαιώνουν γιατροί και εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, έγινε στις 11.30 περίπου το πρωί, όταν ο κ. Χαυτούρας βρισκόταν στο γραφείο της κλινικής, στον τρίτο όροφο του Νοσοκομείου, με τρεις συγγενείς ασθενή.

Η μητέρα και η γιαγιά ενός νεαρού, που είχε τραυματιστεί σοβαρά, σε τροχαίο ατύχημα πριν λίγους μήνες, πήγαν να βρουν τον νευροχειρουργό και πρόεδρο του Νοσοκομειακών Γιατρών, για να τον ευχαριστήσουν για όσα έκανε για το παιδί. Ο νεαρός βρίσκεται σε κέντρο Αποκατάστασης, ωστόσο απαιτείται να υποβληθεί και σε άλλες χειρουργικές επεμβάσεις και ο κ. Χαυτούρας, σύμφωνα με μάρτυρες, έδινε οδηγίες στους συγγενείς του παιδιού για τα επόμενα βήματα και ενόψει της χειρουργικής επέμβασης.

«Υπό παρακολούθηση»

Μιλώντας στο magnesianews.gr, η γιαγιά του παιδιού δήλωσε ότι, σήμερα το πρωί πήγε στο Νοσοκομείο με τη νύφη της, για να ευχαριστήσουν τον κ. Χαυτούρα, που βοήθησε τον εγγονό της, μετά από σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε και αν λάβουν οδηγίες σχετικά με εγχείρηση που πρόκειται να υποβληθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

«Από τη στιγμή που μπήκαμε στο Νοσοκομείο και ενώ κρατούσα τον φάκελο του παιδιού από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας και είπα ότι ήθελα να δω τον κ. Χαυτούρα, κάποιος φύλακας (;) μας παρακολουθούσε, εμένα και τη νύφη μου».

Αφού ευχαριστήσαμε τον κ. Χαυτούρα, ανέφερε η γιαγιά του παιδιού που τραυματίστηκε και βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης και ενημερωθήκαμε για τις επόμενες κινήσεις μας, ενόψει του χειρουργείου, βγήκαμε από το γραφείο στη Χειρουργική κλινική και κατευθυνθήκαμε προς το ασανσέρ.

«Πίεσε για ομολογία»

Στη διαδρομή προς το ασανσέρ, πήγε πίσω της ο Αρ. Ζαχαρόπουλος, που της ζήτησε να της πει το όνομά της. Η γυναίκα αρνήθηκε και μπήκε στο ασανσέρ με τη νύφη της, με τον διοικητή και τον «φύλακα» να τις ακολουθούν.

«Ενώ βρισκόμασταν στο ασανσέρ ο κ. Ζαχαρόπουλος με πίεζε να ομολογήσω ότι έκανα εξωτερική επίσκεψη στον κ. Χαυτούρα», δήλωσε η γυναίκα.

Τελικά, αφού οι δύο γυναίκες κατέβηκαν με το ασανσέρ, η γιαγιά του παιδιού αποφάσισε να πάει και πάλι στο γραφείο του κ. Χαυτούρα, για να του πει τι είχε συμβεί και «φοβούμενη μήπως βγει μπελά, όπως και τελικά έγινε», ανέφερε.

Ανεβαίνοντας ξανά στο γραφείο του προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών χτύπησε την πόρτα του γραφείο και του είπε να πει στον κ. Ζαχαρόπουλο, ότι δεν ήρθαν για εξωτερική επίσκεψη.

Το επεισόδιο

Όντως, ο κ. Χαυτούρας είπε στον κ. Ζαχαρόπουλο να αφήσει τις δύο γυναίκες να φύγουν, ωστόσο ο διοικητής του επιτέθηκε και τον έσπρωξε, κατηγορώντας τον ότι βλέπει ασθενείς στο γραφείο του και όχι στα έκτακτα περιστατικά, με αποτέλεσμα να μην πληρώνουν τα ποσό των 5 €!

Ο κ. Χαυτούρας αντέδρασε, αναφέρουν οι πληροφορίες και του απάντησε, ότι δεν φτάνει που εφημερεύει καθημερινά εδώ και έξι μήνες χωρίς να πληρώνεται, του ζητάει και τα ρέστα...

Ο κ. Ζαχαρόπουλος, τον κατηγόρησε για παραβατική συμπεριφορά και του επιτέθηκε, για να τον απωθήσει. Το επεισόδιο αντιλήφθηκε γιατρός, που μπήκε στη μέση για να τους χωρίσει για να τον σπρώξει κι αυτόν ο διοικητής.

Αποτέλεσμα του επεισοδίου ήταν να ανεβάσει πίεση και να παρουσιάσει αρρυθμίες ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών, που μεταφέρθηκε στα επείγοντα περιστατικά και του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή.

Αργά το απόγευμα ο κ. Χαυτούρας, μεταφέρθηκε στη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας της Παθολογικής Κλινικής, όπου και νοσηλεύεται, εμφανώς σε καλύτερη κατάσταση και με την πίεση να έχει κατέβει.

Αναζητείται από την Αστυνομία

Ο κ. Χαυτούρας κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Αρ. Ζαχαρόπουλου και ήδη για το περιστατικό κατέθεσαν ενόρκως και οι δύο γυναίκες που πήγαν και πάλι στο Νοσοκομείο αργά το μεσημέρι.

Στο πλαίσιο της μήνυσης, η Αστυνομία αναζητά τον διοικητή του Νοσοκομείου, που όμως, είναι άφαντος.

Στον Βόλο ο διοικητής της ΥΠΕ

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Λάζαρος Μακρής, που ήρθε στο Νοσοκομείο Βόλου και είχε συνάντηση, τόσο με τον υποδιοικητή και άλλα μέλη του Δ.Σ., όσο και με τους εργαζόμενους και τόνισε την ανάγκη της ομαλής λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι εξήγησαν τα όσα συμβαίνουν καθημερινά στο Νοσοκομείο με «πρωταγωνιστή» τον υπό απομάκρυνση διοικητή μετά και την απόφαση του Υπουργού, καθώς και τα όσα προηγήθηκαν σήμερα και τόνισαν ότι, με τον συγκεκριμένο Διοικητή, καθίσταται αδύνατη η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.. thessalianews.gr

Σχόλια