Σας αρέσουν τα γλυκά; Πουτίγκα από το Βόλο

alt

Υλικά

5 αυγά

1 1/2 φλ.τσ. ζάχαρη

1 1/2 φλ.τσ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)

2 κ. γλ. μπέϊκιν

1 κ. γλ. κοφτό κανέλλα

1 1/2 φλ. τσ. καρύδια

Σιρόπι:

2 φλ. τσ. νερό

2 φλ. τσ. ζάχαρη

1 κ. σ χυμό λεμονιού

Κρέμα:

1 λίτρο γάλα

12 κ. γλ. άνθος αραβόσιτου (βανίλια)

10 κ. σ. ζάχαρη

1 κ. σ. βούτυρο φρέσκο

2 κρόκους αυγών

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι (κοσκινισμένο) με τo μπέϊκιν, ανακατεύουμε και προσθέτουμε και τα καρύδια με την κανέλλα.

Αλείφουμε μια φόρμα του κέικ με σπορέλαιο και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.

Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα.

Αφού κρυώσει το γλυκό το σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι.

Όταν τραβήξει όλο το σιρόπι και κρυώσει το γλυκό το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

Κρέμα: Βάζουμε στην φωτιά το γάλα με το άνθος Γιώτη και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις πάρει βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το φρέσκο βούτυρο και τους κρόκους ελαφρά χτυπημένους. Ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί και περιχύνουμε την πουτίγκα με την κρέμα.

Πασπαλίζουμε από πάνω με καρύδι και λίγο κανέλλα και βάζουμε την πουτίγκα στο ψυγείο..thessalianews.gr

Σχόλια