Όλα όσα δεν ξέρεις για την πανέμορφη Καστοριά!

Υπάρχουν πολλές εκδοχές για το πώς πήρε το όνοµά της; Η επικρατέστερη θεωρείται ότι προήλθε από τους κάστορες που ενδηµούσαν για αιώνες στη λίµνη!» στην Καστοριά υπήρχαν εφτά τζαµιά; Σήµερα πίσω από τη Νοµαρχία εντοπίζεται ο µεντρεσές, µε τις χαρακτηριστικές κωνικές κεραµιδένιες στέγες!
» ο Ναυτικός Όµιλος δραστηριοποιείται από το 1957;
» η πόλη αριθµεί πάνω από 72 βυζαντινές και µεταβυζαντινές εκκλησίες; Σηµείο αναφοράς, η εκκλησία της Παναγίας Σκουταριώτισσας ή Κουµπελίδικης (ονοµάστηκε έτσι από το ασυνήθιστα υψηλό τύµπανο-κουµπέ που χαρακτηρίζει τον τρούλο της).
» η Νότια µε τη Βόρεια Παραλία έχουν διαφορά θερµοκρασίας, που φτάνει και τους 5°C;
» στην Καστοριά ανακαλύφθηκε η πρώτη λευκή τρούφα στην Ελλάδα από τον φαρµακοποιό Γιώργο Σέτκο, πρόεδρο του συλλόγου Μανιταρόφιλων Δυτ. Μακεδονίας;


» στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς δραστηριοποιείται και η οργάνωση«Αρκτούρος»;
» ο Σύνδεσµος Γουνοποιητικής Καστοριάς θα εγκαινιάσει σύντοµα καινούριο εκθετήριο;
» φέτος τον Ιούνιο θα πραγµατοποιηθεί στην Καστοριά το παγκόσµιο πρωτάθληµα µηχανών Enduro, το οποίο σύµφωνα µε τους διοργανωτές θα προσελκύσει πάνω από 3.500 χιλιάδες κόσµου; (www.ewc.gr)
» τον περασµένο Αύγουστο-Σεπτέµβρη πραγµατοποιήθηκε για πρώτη φορά το πρώτο µεσαιωνικό βυζαντινό φεστιβάλ µε την ονοµασία «Αλεξιάδα»;Αναµένουµε το δεύτερο. (www.kastoria.gr)

Σχόλια