Τέξας: Εικόνες καταστροφής σε εργοστάσιο λιπασμάτων - Έμοιαζε με πυρηνική έκρηξη!

Εικόνες βιβλικής καταστροφής. Μια έκρηξη σε εργοστάσιο λιπασμάτων στην πόλη Γουέστ κοντά στο Γουέικο του Τέξας είναι η νέα τραγωδία που συγκλονίζει τις ΗΠΑ, μόλις λίγες μέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστόνης.
Το βίντεο που κατέγραψε περαστικός τη στιγμή της έκρηξης είναι συγκλονιστικό
Η ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε στις 20:00 τοπική ώρα (03:00 ώρα Ελλάδας). Ώρες μετά την έκρηξη, που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη τι την προκάλεσε, οι πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών παραμένουν συγκεχυμένες.
Οι τοπικές αρχές δηλώνουν πως υπάρχουν νεκροί, αλλά ακριβής αριθμός δεν υπάρχει.
Το CNN μετέδωσε νωρίτερα πως υπάρχουν τουλάχιστον δυο νεκροί, ενώ το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KWTX μετέδωσε πως εκφράστηκαν και φόβοι ότι ο απολογισμός θα φτάσει ακόμη και τους 70!
Η νεότερη πληροφορία είναι πως οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι εννέα: έξι πυροσβέστες, δυο άνδρες σωστικών συνεργείων και ένας αστυνομικός.

"Οι νεκροί θα είναι πολλοί, όπως και οι τραυματίες", είπε ο Τζορτζ Σμιθ, επικεφαλής των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών του Γουέστ, τον οποίο επικαλέστηκε το CNN.
Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 200, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία. Από αυτούς, οι 40 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Το Ιατρικό Κέντρο των Βαπτιστών στο Γουέικο ανέφερε ότι νοσηλεύονται εκεί 66 άτομα, μεταξύ των οποίων και παιδιά με τραύματα στα πόδια, εγκαύματα και κατάγματα.Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που αυτόπτες μάρτυρες την παρομοίασαν με έκρηξη πυρηνικής βόμβας. Πυκνά σύννεφα καπνού έχουν καλύψει την περιοχή, ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός WFAA του Ντάλας μετέδωσε εικόνες από ελικόπτερο που δείχνουν κατεστραμμένη μια περιοχή τριών οικοδομικών τετραγώνων.
"Η καταστροφή είναι μεγάλη. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Μοιάζει με πολεμική ζώνη με όλα αυτά τα συντρίμμια", δήλωσε σερίφης στην περιοχή.

Προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε πολλά κτίρια, ανάμεσά τους ένα σχολείο και ένα γηροκομείο. Το γηροκομείο που βρίσκεται κοντά στο εργοστάσιο West Fertilizer Plant κατέρρευσε και υπάρχουν άνθρωποι παγιδευμένοι στα ερείπια!
Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας του Τέξας στο Γουέικο δήλωσε ότι την πρώτη έκρηξη ακολούθησαν δυο μικρότερες και ότι όλες προκλήθηκαν ύστερα από φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο. Πρόσθεσε ότι υπάρχει κίνδυνος να εκραγεί μια δεξαμενή λιπασμάτων, η οποία είναι μέχρι στιγμής ανέπαφη. Οι αρχές, μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ, φοβούνται και τη δημιουργία τοξικού νέφους.
Γι’ αυτό και οι αρχές πηγαίνουν πόρτα – πόρτα, ζητώντας από τους κατοίκους να απομακρυνθούν άμεσα από την περιοχή γύρω από το εργοστάσιο.

Ο δήμαρχος του Τέξας Τόμι Μούσκα δήλωσε στο CNN ότι 60 με 70 σπίτια γύρω από το εργοστάσιο έχουν καταρρεύσει.
Το Γουέστ, είναι μια κωμόπολη 2.700 κατοίκων, η οποία βρίσκεται περίπου 130 χιλιόμετρα νοτίως του Ντάλας και 32 χιλιόμετρα βορείως του Γουέικο.


newsit.gr



Σχόλια