Έγκλημα πάθους στην Θεσσαλονίκη-δολοφονημένη 25χρονη αεροσυνοδός

Με τον πλέον τραγικό τρόπο «έκλεισε» η υπόθεση εξαφάνισης της 25χρονης αεροσυνοδού Μόνικας Κωνσταντινίδου, από τη Θεσσαλονίκη, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από την περασμένη εβδομάδα.
Η νεαρή γυναίκα βρέθηκε δολοφονημένη σε περιοχή κοντά στην Εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος του κόμβου των Ευζώνων.
Ως δράστης του εγκλήματος συνελήφθη ο ηλικίας 20 ετών σύντροφός της, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, υποδεικνύοντας το σημείο όπου είχε εναποθέσει το πτώμα της νεαρής αεροσυνοδού.
Σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα από τον ανακριτή Θεσσαλονίκης, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με βάση το οποίο συνελήφθη.
Οι διωκτικές αρχές εκτιμούν ότι επρόκειτο για έγκλημα ερωτικού πάθους, καθώς, όπως έγινε γνωστό, η νεαρή αεροσυνοδός είχε ζητήσει από τον 20χρονο να διακόψουν τη σχέση τους.
Οι έρευνες των αστυνομικών είχαν στραφεί από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης της 25χρονης στο περιβάλλον του δράστη. Ο τελευταίος, μάλιστα, κρυβόταν τις τελευταίες μέρες. Με δεδομένο ότι ο κλοιός στένευε γύρω από τον ίδιο, αποφάσισε να παραδοθεί τα ξημερώματα, ομολογώντας το έγκλημα που διέπραξε.
Λεπτομέρειες για τις συνθήκες της δολοφονίας αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα.
Η αδερφή της Λίντα σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα τον φίλο και δολοφόνο της: "Η Μόνικα μας έλεγε ότι ήθελε να τον χωρίσει γιατί δεν άντεχε τη ζήλεια του. Πολλές φορές έφτανε στο σημείο να την χτυπήσει. Ομολόγησε ο ίδιος στην Αστυνομία το έγκλημα του. Την πέταξε σ' ένα δύσβατο σημείο για να μην την βρει ποτέ κανείς. Είμαστε σίγουροι ότι και κάποιοι άλλοι τον βοήθησαν σ' αυτό το έγκλημα και ζητάμε να λάμψει η αλήθεια".
Στο σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα της κοπέλας κλήθηκε ιατροδικαστής.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Εξιχνιάστηκε κατόπιν συστηματικής και ενδελεχούς έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ανθρωποκτονία σε βάρος 25χρονης ημεδαπής.

Συνελήφθη ως δράστης 20χρονος ημεδαπός, σύντροφος του θύματος, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για το αδίκημα της «Ανθρωποκτονίας από πρόθεση»

Ειδικότερα, την 10-08-2013 δηλώθηκε από οικείους της 25χρονης η εξαφάνισή της στις αστυνομικές Αρχές και άμεσα αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας διεξήγαγαν συντονισμένες έρευνες για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Αποτέλεσμα των ανωτέρω ενεργειών ήταν, ο εντοπισμός του πτώματος του θύματος βραδινές ώρες χθες (15-08-2013), σε ρείθρο παραπλεύρως της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης (ύψος κόμβου εξόδου Ευζώνων), σημείο που υπέδειξε ο 20χρονος και η μετέπειτα παράδοσή του σε αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας.

Κατά την διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι ο προαναφερόμενος πρωινές ώρες της 10-08-2013 ενώ βρισκόταν με την 25χρονη σε οικία στην περιοχή των Αμπελοκήπων, προκάλεσε σε αυτήν θανάσιμο τραυματισμό και στη συνέχεια μετέφερε το πτώμα της στο σημείο όπου εντοπίστηκε.

Επιπροσθέτως, σε βάρος των γονέων του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της «Ψευδορκίας».

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Σχόλια