Η Παναγία η Πορφύρα στο Μοναστήρι της Μαυριώτισσας

Η Παναγία η Πορφύρα στο Μοναστήρι της Μαυριώτισσας (ΦΩΤΟ+Video)

Παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Πορφύρας, που φυλάσσεται στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς, προς το Μοναστήρι της Παναγίας της Μαυριωτίσσης, το απόγευμα του Δεκαπενταυγούστου.
Νωρίτερα τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Μεθέορτος Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αριανζού κ.κ. Βαρθολομαίου και μαζί με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Σεραφείμ, ηγήθηκαν της λιτανείας όπου εν πλω έφτασαν στο αρχαιότερο Μοναστήρι της Καστοριάς.

Άλλη μια χρονιά αναβίωσε το έθιμο των Καστοριανών, να μεταφέρουν την εικόνα της Παναγιάς με το καράβι στο Μοναστήρι της Μαυριώτισσας, για να ευλογήσει τα νερά της λίμνης και την πόλη.
Εκεί οι Επίσκοποι, ο Κλήρος και ο λαός, έψαλλαν τα εγκώμια προς την Υπεραγία Θεοτόκο και ζήτησαν από την Μητέρα όλων μας τη βοήθεια, τη χάρη και την ευλογία της τις δύσκολες ημέρες που διερχόμαστε.
Το λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Αριανζού, ο οποίος αναφέρθηκε στην ευλάβεια και την αγάπη που τρέφουμε ως Έλληνες στην Παναγία και ζήτησε από όλους να κάνουμε ο καθένας ξεχωριστά την αυτοκριτική μας για να δούμε τι έφταιξε και πως θα φέρουμε και πάλι τη ζωή μας στην εν Χριστώ πορεία.
Η εικόνα της Παναγίας της Πορφύρας θα παραμείνει στο Μοναστήρι ως είθισται, μέχρι τα τέλη του Αυγούστου. .imkastorias.gr

Σχόλια