Η υγεία μας σ’ ένα ... κρεμμύδι!!!

    skoumis k.

Το χρησιμοποιούμε καθημερινά σαν υλικό μαγειρικής, αλλά οι περισσότεροι από μας δεν γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η διατροφική του αξία. Φτωχό σε θερμίδες και νάτριο, αλλά πλούσιο σε φυτοχημικές ουσίες. Βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Μειώνει το σάκχαρο και τη χοληστερίνη. Αποτελεί ασπίδα προστασίας στην πρόληψη κατά του καρκίνου αλλά και της οστεοπόρωσης, αφού σύμφωνα με έρευνες βοηθά στη διατήρηση της οστικής πυκνότητας.  Και φυσικά είναι πρώτο στη λίστα στα γιατροσόφια της γιαγιάς, στις συνταγές κατά του βήχα και του κρυολογήματος.

Από τα γιατροσόφια της γιαγιάς.
Αποτελεσματικό κατά του βήχα:

Το κρεμμύδι αποτελεί μοναδικό γιατροσόφι κατά του βήχα και της βρογχίτιδας, κυρίως δε ο χυμός του. Η συνταγή είναι απλή:  πάρτε ένα μεγάλο κρεμμύδι και τρίψτε το στον τρίφτη. Βάλτε τον πολτό σε ένα σουρωτήρι και με ένα κουτάλι πιέστε τον να βγει όλος ο χυμός. Ανακατέψτε τον με μία κουταλιά μέλι και πίνετε μία κουταλιά της σούπας τρεις φορές την ημέρα.  skoumis k.  Κρεμμύδι φρέσκο για το τσίμπημα της μέλισσας:

Αν σας τσιμπήσει μέλισσα ή σφήκα, η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνετε, είναι αν έχει μείνει μέσα το κεντρί, να το βγάλετε γρήγορα. Στη συνέχεια, αν δεν διαθέτετε αμμωνία ή ξίδι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φρέσκο κρεμμύδι. Κόψτε το άσπρο τμήμα στη μέση και αλείψτε την περιοχή του τσιμπήματος με το χυμό του κρεμμυδιού που βγαίνει από το σημείο της κοπής ακολουθώντας απαλές κινήσεις. Σταδιακά ο πόνος και το τσούξιμο θα σβήσουν.

Σχόλια