Άργος Ορεστικό:Με άφθονο κέφι, κρασί και τσιγαρίδες η γιορτή της γουρουνοχαράς

Με την πολύ μεγάλη συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες η παραδοσιακή γιορτή της γουρουνοχαράς που διοργάνωσε ο Δήμος Άργους Ορεστικού και οι Σύλλογοι της πόλης στην κεντρική πλατεία Άργους Ορεστικού.

Ένα έθιμο που χάνεται στα βάθη του χρόνου και αφορά στην προετοιμασία του χοιρινού κρέατος, διαδικασία κατά την οποία κυριαρχούσε το γλέντι, η χαρά και η διασκέδαση.

Από νωρίς, λοιπόν, το μεσημέρι τα μέλη των Συλλόγων «Αργέσται», «Καλλιθέα», «Εύξεινος Λέσχη Άργους Ορεστικού», «Ροδάνη», «Κύζικος» και «ΕΤΑΚ Καστοριάς» προσέφεραν πεντανόστιμες τσιγαρίδες και άφθονο κρασί στους παρευρισκόμενους, που υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής, χόρεψαν και γλέντησαν μέχρι αργά το απόγευμα.

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία των Μωμόγερων Πτολεμαϊδας, οι οποίοι προσκεκλημένοι από την «Έυξεινο Λέσχη Άργους Ορεστικού» περιηγήθηκαν στους δρόμους της πόλης και κατέληξαν στην κεντρική πλατεία, προσφέροντας πλούσιο παραδοσιακό θέαμα.

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους τους Συλλόγους που πήραν μέρος στη χθεσινή γιορτή, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αναβίωση του εθίμου.

Σχόλια