DIGEA: Στις 27 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 02.00 το ψηφιακό σήμα από τον Άγιο Αθανάσιο Καστοριάς

Με νεώτερη της ανακοίνωση  σήμερα η DIGEA ανακοινώνει ότι, η Ψηφιακή Εκπομπή θα ξεκινήσει και στα πέντε (5) εναπομείναντα Κέντρα Εκπομπής το βράδυ της Παρασκευής 26/12/2014, ξημερώματα του Σαββάτου 27/12/2014.
 

Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν το τελευταίο διάστημα σε αρκετά από τα κέντρα εκπομπής, αρχικά την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου η ενεργοποίηση του ψηφιακού σήματος με ταυτόχρονα διακοπή του αναλογικού θα πραγματοποιηθεί σε 7 κέντρα, τα οποία θα δώσουν πρόσβαση στο ψηφιακό σήμα σε 800.000 κατοίκους.

Στη συνέχεια, μέχρι το τέλος του έτους θα ενεργοποιηθούν τα εναπομείναντα κέντρα της περιοχικής μετάβασης, δίνοντας συνολικά πρόσβαση στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα σε 900.000 κατοίκους των νομών Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας, Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας καθώς επίσης και των νησιών του Ιονίου [Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Ιθάκης, Λευκάδας, Ζακύνθου, Παξών και Αντίπαξων].


Συγκεκριμένα, στις 27 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 02.00 τα ξημερώματα θα «ανάψει» το ψηφιακό σήμα, με παράλληλη παύση του αναλογικού, στα κέντρα εκπομπής:

Άγιος Αθανάσιος, Πύλη, Υδατόπυργος, Τσοτύλι, Βουνάσα, Βασιλικό, Πολύγυρος, Δελβινάκι, Κατάρα, Γρανιτσοπούλα, Ηγουμενίτσα, Κορφοβούνι, Αμφιλοχία.


Σημειώνεται ότι έως ότου ενεργοποιηθεί το ψηφιακό σήμα στα εναπομείναντα κέντρα εκπομπής, η αναλογική εκπομπή τηλεοπτικού προγράμματος θα συνεχιστεί κανονικά.


Σχόλια