Κοκορέτσι από την Θεσσαλία...



Υλικά

 2 συκωταριές αρνίσιες.

Έντερα για το τύλιγμα.

Σκέπες αρνιών.

Αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση


Πλένουμε καλά τα συκώτια, τους πνεύμονες, τις καρδιές και τα έντερα ( και από τις 2 μεριές).

Κόβουμε τις συκωταριές σε μέτρια ισομεγέθη κομμάτια καθώς και μερικά γλυκάδια.

Αλατοπιπερώνουμε καλά τα κομμάτια και τα περνάμε στη λεπτή σούβλα με σειρά ως εξής: συκώτι, πνευμόνι, καρδιά, σπλήνα, γλυκάδι, κ-ο.κ. μέχρι να γεμίσουμε τη σούβλα.

Μετά τυλίγουμε το κοκορέτσι με την σκέπη και στη συνέχεια παίρνοντας τρία- τρία έντερα τυλίγουμε το κοκορέτσι μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του.

Όταν τελειώνουν τα τρία έντερα τα δένουμε ώστε να στέκονται καλά πάνω στη σούβλα και συνεχίζουμε με άλλα τρία. Πριν το ψήσουμε στα κάρβουνα το ραντίζουμε με λίγο λαδάκι και αλατοπίπερο και ψήνουμε με τον ίδιο τρόπο που ψήνουμε και το αρνί σούβλας μόνο που στην προκειμένη περίπτωση το κοκορέτσι είναι έτοιμο πολύ νωρίτερα.

Χρειάζεται μόλις 45 λεπτά ως και 1 ώρα για το ψήσιμό του, ανάλογα με την ένταση της φωτιάς.

Σχόλια