«Δε σας έχουμε ξεχάσει»! Η Κωσταραζινή Αλεξάνδρα Σκουμή μας μιλάει για το μήνυμα των κοινωνικών λειτουργών


Ένα πρωτότυπο συλλογικό τραγούδι με τίτλο «Δε σας έχουμε ξεχάσει» δημιούργησε εν μέσω κρίσης Covid-19 ομάδα 14 σχολικών Κοινωνικών Λειτουργών από την Ελλάδα και την Κύπρο, για να ενδυναμώσουμε τους μαθητές των σχολείων.
Οι 14 Σχολικοί Κοινωνικοί Λειτουργοί από την Ελλάδα και την Κύπρο ένωσαν τις φωνές τους, για έναν κοινό σκοπό: να ενισχύσουν τη ψυχική ανθεκτικότητα των μαθητών, τη δημιουργικότητά τους και τη σύνδεσή τους με το σχολείο, παρά το κλείσιμο των φυσικών χώρων του.
Τους τελευταίους δύο μήνες ο παγκόσμιος χάρτης πλήττεται από τον νέο κορωνοιο COVID-19, χωρίς να αφήσει ανεπηρέαστη την Ελλάδα. Ο νομός Καστοριάς βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα από την αρχή της πανδημίας. Ο φόβος, η ανασφάλεια και η καχυποψία έπληξαν την τοπική κοινωνία σε πολυεπίπεδη διάσταση.
Στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6 μίλησε μια εκ των δημιουργών του βίντεο, η Κωσταραζινή Αλεξάνδρα Σκουμή, σχολική Κοινωνική Λειτουργός – Σύμβουλος Προσανατολισμού – Νηπιαγωγός, MSc Διαχείριση Κοινωνικών Προγραμμάτων, MA Ειδική Αγωγή , Εκπαίδευση και Αποκατάσταση.


Το τραγούδι πέρα από τη δημόσια παρουσίασή του, αναμένεται να αξιοποιηθεί άμεσα σε παρεμβάσεις σχολικής κοινωνικής εργασίας με μαθητές που αντιμετωπίζουν προκλήσεις κοινωνικής απόστασης, κοινωνικής απομόνωσης, ακόμα και περιθωριοποίησης από τη νέα εκπαιδευτική πραγματικότητα.











Σχόλια